فهرست مطالب

خورش داوود پاشا

داوود پاشا یک خورش لذیذ و خوش طعم است که اکثرا ریشه آن را از ترکیه می‌دانند اما از سوریه گرفته تا لبنان و ایران همگی به شیوه خودشان این غذا را طبخ می‌کنند. اصل خورش همراه با گوشت قلقلی است و برای سس آن از رب انار یا رب گوجه استفاده می‌کنند در بخش‌هایی از ترکیه در آن نعنا هم می‌ریزند. لبنانی‌ها هم در آن از دانه کاج هم استفاده می‌کنند. خورش داوود پاشا به دلیل ترکیب متعادل مواد اولیه و طعم دلپذیر، یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای مهمانی‌ها و جشن‌های ویژه است. همچنین، این خورش نمادی از تبادل فرهنگی بین ایران و امپراتوری عثمانی است و به عنوان یک میراث غذایی ارزشمند در تاریخ ایران شناخته می‌شود.

 

تاریخچه خورش داوود پاشا

خورش داوود پاشا، یک غذای سنتی با تاریخی غنی است که ریشه‌های آن به امپراتوری عثمانی بازمی‌گردد. این خورش به نام داوود پاشا، یکی از فرماندهان برجسته نظامی عثمانی در قرن نوزدهم، نامگذاری شده است. منابع تاریخی از جمله کتاب همراه آکسفورد در مورد غذا و آرشیوهای مختلف آشپزی ترکیه‌ای تأکید می‌کنند که این غذا ابتدا در دربار عثمانی تهیه می‌شده و سپس از طریق تبادلات فرهنگی و تجاری به ایران منتقل شده است. در ایران، خورش داوود پاشا اغلب در مناسبت‌ها و جشن‌های ویژه سرو می‌شود که نشان‌دهنده محبوبیت و اهمیت فرهنگی پایدار آن است.

 

دستور پخت خورش داوود پاشا

خورش داوود پاشا، که در اصل یک غذای عثمانی است، به فراسوی مرزها سفر کرده و به سنت‌های مختلف آشپزی راه یافته است و در هر کشوری با ذائقه و مواد اولیه محلی تطبیق یافته است. در ترکیه، این خورش به ریشه‌هایش نزدیک‌تر است و از کوفته‌های تند، پیاز، رب گوجه‌فرنگی و گاهی دانه کاج تشکیل شده است که روی برنج یا با نان سرو می‌شود. در ایران، از ادویه‌هایی که عموما مناسب غذاهای ایرانی است استفاده می‌شود و معمولاً با برنج زعفرانی سرو می‌شود که طعم بی نظیری به آن می‌دهد. در لبنان، این غذا اغلب شامل کمی دارچین و فلفل دلمه ای است و با بلغور یا نان پیتا سرو می‌شود.

 

طرز تهیه خورش داوود پاشا:

 

مواد لازم:

  • گوشت چرخ کرده                                                  1 کیلوگرم
  • پیاز رنده شده                                                       2 عدد
  • رب انار ملس                                                        2 قاشق سوپ خوری
  • نعنا خشک                                                           1 قاشق غذاخوری
  • آب                                                                     1 لیوان
  • کره یا روغن                                                          به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و دارچین                                            به مقدار لازم
  • استاک گوشت/مرغ                                               در صورت تمایل به جای آب استفاده شود

طرز تهیه:

  1. گوشت چرخ کرده را با نمک و ادویه و مقداری از پیاز به خوبی ورز دهید.
  2. سپس کوفته‌های ریز قلقلی به اندازه گردو درست کنید.
  3. آن‌ها را مدتی در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند و هنگام پخت از هم نپاشند.
  4. پیاز باقی مانده را با کره تفت دهید تا طلایی شود.
  5. کوفته قلقلی‌ها را داخل تابه خوب سرخ کنید و در انتها پودر نعنا را با کوفته قلقلی‌ها تفت دهید. دقت کنید تا پودر نعنا نسوزد.
  6. رب انار ملس را در یک لیوان به خوبی حل کنید، سپس آن را هم به مواد داخل تابه اضافه کنید به آرامی هم بزنید تا مواد به خورد گوشت برود. سپس صبور باشید تا مواد با هم بجوشند و خورش کاملا جا بیفتد.

 

اگر می‌خواهید کاملا به فوت و فن پخت این خورش خوشمزه مسلط شوید، حتما نکات زیر را بخوانید.

 

نکته‌های کلیدی تهیه خورش داوود پاشا:

  •  برای لعاب بیشتر خورش، می‌توانید در 15 دقیقه آخر یک قاشق چایخوری نشاسته ذرت را در آب حل کرده و به خورش اضافه کنید.
  •  به جای پوره گوجه فرنگی می‌توانید از 3 قاشق رب گوجه استفاده کنید.
  •  بهتر است از استاک آب مرغ/گوشت یا عصاره آن استفاده کنید.
  • با این مقدار گوشت و بلغور حدوداً 25 عدد کوفته آماده می‌شود.

 

Golsa Siroos

Writer & Blogger

پیام خود را اینجا بنویسید