فهرست مطالب

آش شولی

آش شولی یزد چیست؟

آش شولی یزدی یکی از پیش غذاهای سنتی این شهر است. این آش معروف 500 ساله یزدی‌ها در حالی ثبت ملی شد که همه مردم جویای اطلاعات خوراکی‌های مفید برای افزایش سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از بیماری کرونا ویروس و یا مقابله با آن در صورت ابتلا به بیماری بودند. مصرف این آش یزدی به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی زیادی که دارد به تمام افراد توصیه می‌شود. این آش خواص درمانی بسیاری دارد و از آن برای درمان بیماری‌های مختلف با سبزیجات و چاشنی‌های متفاوت استفاده می‌شود.

آش شولی، برای درمان سرماخوردگی و آنفلونزا فوق‌العاده است و به همین دلیل، به شما پیشنهاد می‌کنیم که شولی را در فصل سرما حتما در برنامه غذایی خود قرار دهید. نکته جالبی که درباره آن وجود دارد این است که، اگر در طرز تهیه آش شولی از شلغم استفاده کنید، یک آش سبزرنگ خواهید داشت؛ در حالی که با ریختن چغندر یا لبو، آش شما قرمز رنگ خواهد شد.

تاریخچه آش شولی یزد

شولی در شهرهای دیگر ایران از جمله کرمان و کاشان نیز طبخ می‌شود و از طرفداران بسیاری به‌خصوص در فصل سرما برخوردار است. در استان یزد در شب یلدا آش شولی جزء یکی از مهم‌ترین غذاهای این شب باستانی است. آنها دور هم جمع می‌شوند و این شب را با هم جشن گرفته و آش شولی می‌خورند. اسم این آش شاید به خاطر شل بودن و قوامش به شولی معروف شده است. چاشنی اصلی این غذا سرکه است و طبع این آش سرد است و در نهایت خوردنش کنار آجیل و شیرینی یزدی بسیار دلپذیر می‌شود. آش شولی بسیار ساده و مقوی است و توصیه ما این است که آن را در روزهای سرد زمستان حتما تهیه کنید.

دیدنی‌های شهر یزد

یزد یکی از استان‌های مرکزی کشورمان ایران است که به عنوان اولین شهر خشتی دنیا و دومین شهر تاریخی جهان شناخته می‌شود. این شهر به «شهر بادگیرها»، «عروس کویر»، «دار العلم» و «شهر دوچرخه‌ها» معروف است. یزد همچنین، به خاطر تاریخ غنی، مناظر بیابانی زیبا و معماری منحصربه‌فردش شهرت دارد.

دلیل معروفیت این شهر به “شهر بادگیرها” به خاطر، بادگیرهای سنتی آن است که برای خنک‌سازی طبیعی طراحی شده‌اند. این شهر دارای شبکه‌ای از کوچه‌های باریک، ساختمان‌های خشتی و معماری ویژه‌ای است که بازتابی از تاریخ و فرهنگ کهن این منطقه است. برج‌های خاموشی، مساجد با کاشی‌کاری‌های زیبا، و بازارهای قدیمی، همه و همه گوشه‌هایی از زیبایی‌های این شهر تاریخی را به نمایش می‌گذارند. یزد به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده و مقصدی محبوب برای گردشگران است.

دستور پخت آش شولی

مواد لازم آش شولی:

برای تهیه این غذای خوشمزه به مواد زیر احتیاج داریم که در ادامه طرز تهیه آن را نیز با هم بررسی می‌کنیم.

  • چغندر                                                              2 عدد بزرگ
  • سرکه یا رب انار                                                 به میزان دلخواه
  • پیاز                                                                      2 عدد
  • نعناع خشک                                                      دو قاشق غذا خوری
  • سبزی آش                                                        1 کیلو
  • عدس                                                                نصف لیوان
  • آرد                                                                     1 لیوان
  • زردچوبه                                                               2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل                                                       به مقدار لازم
  • پیاز داغ و نعناع داغ                                               به مقدار دلخواه

طرز تهیه :

حال به طرز تهیه این غذا می‌رسیم. این آش در طی 6 مرحله پخته می‌شود. بنابراین شما می‌توانید بعد از طی کردن مراحل زیر آن را تهیه و سرو کنید.

  • ابتدا چغندرها را پوست کنده، سپس یکی را رنده کنید و دیگری را به صورت خلالی برش دهید و بگذارید در یک قابلمه بزرگ بپزند.
  • عدس و سبزی آش را به چغندر نیم پز اضافه کرده و می‌گذاریم تا بپزند.
  • پیاز داغ و نعناع داغ را در تابه جدا آماده می‌کنیم.
  • آرد را داخل چهار لیوان آب با دقت مخلوط کنید.
  • پس از پخته شدن عدس و سبزیجات آب و آرد را کم کم به آش شولی اضافه می‌کنیم.
  • سپس مخلوط پیاز داغ و سرکه را به آش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا چند جوش بزند تا بوی تند سرکه کم شود.

این هم از 6 مرحله ای که شما را به تهیه این غذای یزدی می‌رساند. بیش از این منتظر نمانید، مواد لازم برای تهیه آن را فراهم کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

Golsa Siroos

Writer & Blogger

پیام خود را اینجا بنویسید