انار مسما چیست؟
همراه با شروع هر فصل و رسیدن میوه و سبزیجات فصلی خوردن غذاهایی که با این مواد تهیه می شود بسیار رواج پیدا میکند. برای مثال انار یکی از میوههای پاییزی است که به دلیل طعم خوبش در آشپزی کاربرد فراوان دارد و از آب آن گرفته تا رب انار در بسیاری از غذاها و خورشها میتوان به کار برد. میدانیم که مردم مناطق گیلان و مازندران در استفاده از این میوه خوشمزه در انواع غذاهایشان مهارت خوبی دارند و در غذاهایی چون: خورش فسنجان، خورش انار آویج (انار بیج)، انار مسما، خورش ناردون و … انار را به گونههای مختلف به عنوان چاشنی در غذا به کار میبرند.
غذاهای محلی شمال ایران از آن جمله غذاهای سالم و پرطرفدارند که اصولا طرز تهیه سادهای دارند و در عین حال بسیار لذیذ و خوشمزه هستند. یکی از غذاهای مجلسی و پاییزی گیلان خورشت انار مسما است که به دلیل طعم ملس رو به ترشی که دارد، خواهان بسیار دارد و به راحتی میتوان آن را در میهمانیها سرو کرد.
تاریخچه انار مسما
انار مسما مرغ شکل اصلی این خورش است و همانطور که میدانیم با مرغ و انار تهیه می شود اما نوعی دیگر از این خورشت، انار مسما، بادمجان هم دارد که طرفداران بادمجان آن را بسیار میپسندند چرا که ترکیب مرغ و بادمجان همیشه بسیار خوش خوراک است. ما در این مقاله ما دستور پخت انار مسما گیاهی را به شما یاد میدهیم تا اگر گیاهخوار هستید یا تمایل دارید بیشتر غذاهای گیاهی میل کنید از این غذای لذیذ لذت ببرید.
تهیه خورش انار مسما گیلانی در شب چله یا شب یلدا در بین گیلانیها بسیار مرسوم است اما در سایر مناطق ایران نیز آن را در این شب تهیه و سرو می کنند و بسیار شبیه به مرغ اناری است که در کشورهای گوناگون نیز تهیه می شود با این تفاوت که مرغ اناری بیشتر با رب انار تهیه می شود و چاشنی انار مسما ترکیبی است از دانه انار و رب انار.
گیاه خواری
امروزه با افزایش گیاهخواری افراد به دنبال پخت غذاهای مورد علاقشان بدون استفاده گوشت در آن هستند ما اینجا هستیم تا شما را در این امر یاری کنیم ما به شما کمک میکنیم تا بدون مصرف گوشت نیز از غذای مورد علاقهتان لذت ببرید. اگر دوست دارید گیاهخوار شوید، پیشنهاد ما این است که به طور تدریجی به گیاهخوار شدن روی بیاورید … اگرچه میتوانید این کار را به طور یکباره نیز انجام دهید، برای بسیاری از آدمها، تغییر تدریجی راحتتر و موثرتر است. ضرورتی وجود ندارد که همهی انواع گوشت را به یکباره از برنامهی غذاییتان حذف کنید. بهتر است در ابتدا چند دستور پخت جدید را امتحان کنید، یا مثلا یک وعده غذای گیاهی در هفتهی اول بخورید، دو وعده در هفتهی دوم و … . اگر قصد انجام این کار را دارید، با حذف گوشت قرمز شروع کنید، چون از نظر علمی مصرف زیاد آن مشکلات سلامتی زیادی ایجاد میکند.
خواص انار
از قدیم گفتهاند این میوه برای تصفیه و پاکسازی خون بسیار مفید است اما در تحقیقات صورت گرفته مشخص شده است که در پوست آن هم خواص زیادی وجود دارد؛ از بهبود دستگاه گوارشی گرفته تا تقویت سیستم ایمنی و … انار از سالمترین و بهترین میوهها به شمار میرود و دارای خواص گوناگونی است. تحقیقات نشان دادهاست که انواع ترش و شیرین و محصولات آنها مانند رب انار، آب انار و حتی پوست و هسته آن خواص بسیار زیادی برای بدن دارند. در زیر دیگر فواید این میوه خوشمزه آورده شده است:
- سرشار از مواد مغذی
- جلوگیری از سرطان پروستات
- خاصیت ضد التهابی
- کاهش فشار خون
- بهبود درد مفاصل
- تقویت عملکرد جنسی
- تقویت مو
- بهبود پوست
- کمک به لاغری
- پیشگیری از بیماری های قلبی
- بهبود حافظه
- کاهش غلظت خون
دستور پخت انار مسما گیاهی برای 5 نفر:
مواد لازم:
- پروتئین گیاهی دانسپند 200 گرم
- پیاز 1 عدد
- رب گوجه 2 ق غ
- رب انار ملس 3 ق غ
- انار 2/3 لیوان
- آب انار ملس 3/4 لیوان
- فلفل، زردچوبه، نمک به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
- پیاز های خلالی را در قابلمه تفت میدهیم تا طلایی شود.
- رب و انار را اضافه کرده و ادویهها را میریزیم.
- پروتئین گیاهی را از قبل میپزیم و سپس آن را اضافه کرده مخلوط میکنیم.
- رب انار ملس و آب انار را اضافه میکنیم.
- با شعله کم مواد را میگذاریم تا بپزد.
- غذا آماده سرو است.