هر آنچه که باید در رابطه با تغذیه در پاییز بدانیم
انواع خوراکی پاییزی را میتوان برای ترمیم پوست استفاده کرد، اما چگونه؟ ما در اینجا به شما بهترین خوراکی پاییزی و نوع استفاده آن را معرفی میکنیم.
- به طور سنتی، پاییز فصل برداشت است. زمان جمع آوری انرژی بدن برای ماههای سردتر پیش رو است. در ماههای سردتر فعالیت کمتری وجود دارد، اما تاکید بیشتری بر مواد، پرورش و حمایت و ساختن اندامها، مایعات و خون ما است.
- پس از تابستان، پاییز زمان تخلیه گرمای اضافی از بدن است و با کاهش دما، زمان شروع گرم کردن بدن میرسد.
با آمدن بادهای شدید خشککننده، درختان برگریز در پاییز برگهای خود را از دست میدهند. - گرما و خشکی در ریهها به راحتی میتواند باعث سرفه و سایر اختلالات ریوی شود. در طب چینی، باد میتواند عوامل بیماریزای خارجی را وارد بدن کند و انسدادهای درونی را برانگیزد. احساسات عمدتاً توسط سیستمهای کبد و کیسه صفرا تنظیم میشوند، بنابراین ما نباید حمایت از سایر اندامها، و خصوصا ریهها را در پاییز فراموش کنیم.
- عملکرد دستگاه گوارش اغلب در پاییز دچار نقص میشود. بیماریهای گوارشی در این فصل از سال رایج است و شما نیاز به مراقبت بیشتری در این فصل دارید.
خشکی پوست و ارتباط آن با خوراکیهای پاییزی
این مشکل در پاییز بسیار شایع است و تاثیر بهسزایی روی ریهها و روده بزرگ دارد. خشکی لبها ،خشک شدن پوست، خارش، چین و چروک، خشک شدن گلو، سرفه خشک و یبوست همگی از نشانههای کم آبی بدن است. در حالی که از دست دادن آب در پاییز بارزتر است، اما بسته به نوع بدن و رژیم غذایی شما، این علائم میتواند در هر فصلی ظاهر شود.
درمان خشکی در پاییز با خوراکی پاییزی
برای درمان بیآبی در پاییز، میتوانید برخی از انواع خوراکی پاییزی رطوبترسان را امتحان کنید مانند:
- شیر سویا
- اسفناج
- جو
- گلابی
- سیب
- خرمالو
- ازگیل ژاپنی
- جلبک دریایی
- قارچ
- بادامها
- آجیل دانه کاج
- بادام زمینی
- دانه کنجد
- شیر
- صدف
- تخم مرغ
- خرچنگ
- لبنیات نیز از انواع خوارکی پاییزی است که
- برای افراد خشک، لاغر و ضعیف بسیار مغذی است، مصرف لبنیات در مقادیر کم بسیار مهم است، بنابراین رطوبت و مخاطی در بدن ایجاد نمیکند.
- اگر سرفههای خشک دارید گلابی را با سس سیب، لبنیات، گوشت گوسفند، نارنگی، آجیل کاج، صدف، آب مرغ، سیب زمینی یا تخم مرغ امتحان کنید. حل کردن مقداری عسل در آب گرم هم برای تسکین بسیار مفید است.
خوراکی پاییزی سالم
از سیب گرفته تا کدو تنبل و کدو حلوایی، اینها خوراکی پاییزی محبوب فصلی هستند که فواید زیادی دارند. خوراکی پاییزی شامل انواع سبزیجات ریشهدار و میوههای ترد هستند که برای ایجاد وعدههای غذایی راحت و لذت بخش با شروع سرد شدن هوا بسیار مناسباند. خبر خوب برای شما این است که همین سبزیجات و میوههای خوشمزه پاییزی مملو از مزایای سلامتی هستند.
سیب
فلاونوئیدهای سیب، این خوراکی پاییزی میتواند سلامت مغز را بهبود بخشد.
ممکن است هیچ میوهای در فصل پاییز محبوب تر از سیب نباشد این میوه رنگارنگ به راحتی در دسترس است. خوشبختانه، شما میتوانید از این میوه محبوب پایزی لذت ببرید و مطمئن باشید که آنها دارای فواید بیشماری برای سلامتی است. سیب را میتوانید به سالاد، بلغور یا جو دوسر اضافه کرد یا در قالب کرامبل یا پای پخت. سیب را همچنین میتوانید به عنوان سس سیب برای یک میان وعده خوشمزه یا با اضافه کردن به کلوچهها استفاده کنید.
گلابی
گلابی یکی از بهترین میوههیا فیبردار و دوست دار قلب است.
گلابی یکی دیگر از میوههای خوشطعم و مقوی پاییزی است. دارای فیبر فراوانی است و دوستدار قلب است.
بهتر است گلابی را زمانی بخرید که هنوز مقداری سفت هستند. با اضافه کردن چند تکه گلابی به سالادها کمی شیرینی اضافه کنید یا با اضافه کردن گلابی به دستور پخت کلوچه یا شیرینی خود طعمی از طعم پاییزی را به میز صبحانه بیاورید.
کدو حلوایی
کدو حلوایی سرشار از ویتامین Aاست.
کالای اصلی هالووین برای چیزی بیش از حکاکی و دکوراسیون مناسب است. کدو تنبل حاوی ویتامین A و بتاکاروتن است که فواید سلامتی زیادی برای بدن دارند. در هنگام خرید کدو تنبل این نکته را بدانید که کدو تنبلهای بزرگتر طعم خوبی ندارند. بهجای آنها کدو تنبلهای کوچکتر را انتخاب کنید. برای پختن کدو آن را از وسط نصف کنید دانهها را خارج کنید. نصف کدو تنبل را داخل فر یا قابلمه آب پز کنید سپس محتویات آن را با قاشق به شکل پوره خارج کنید. میتوانید مقادیر اضافه را فریز کنید و بعدا از آن استفاده کنید.
ترهفرنگی
ترهفرنگی یک ماده غذایی ضد التهابی است که میتواند به دفع بیماری کمک کند.
ترهفرنگی یک جایگزین طعم دار اما ملایمتر از پیاز است و میتوان آن را در وعدههای غذایی متنوعی استفاده کرد.
این گیاه سرشار از فلائونیدها به ویژه کامفرول است که یک اثر محافظتی در برابر بیماریهای قلبی دارد و دارای خاصیت ضد التهابی نیز هست.
بروکلی
بروکلی حاوی سولفوران است و ترکیبی موثر در برابر سرطان است.
کلم بروکلی، همراه با گل کلم، در پاییز فراوان است و برای بخارپز کردن، برشته کردن، یا اضافه کردن به سیب زمینی سرخ شده مناسب است. استفاده از کلم بروکلی بهعنوان پایهای برای سوپ، راهی عالی برای مخلوط کردن معمولی سبزیجات است. بروکلی شامل مقادیر زیادی از فیبر، ویتامین k و ویتامین ث است. برای حفظ خاصیت بروکلی یا گل کلم بهتر است آنها را بخار پز کنید و با کمی روغن زیتون نمک و فلفل و پودر کاری تفت دهید.
سیب زمینی شیرین، خوراکی پاییزی عجیب
سیب زمینی شیرین سرشار از ویتامین A و C است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
سیب زمینی شیرین به طور کلی ماده غذایی مفید و قابل توجهی است اما خواص آن در پاییز بیشتر به سیستم ایمنی کمک میکند و شامل مواد مغذی و ویتامینهای بسیاری، مانند: ویتامین آ و فیبر است.
برنامه غذایی پیشنهادی خوشمزه با خوراکیهای پاییزی
- صبحانه: با یک فرنی مغذی و گرمکننده تهیه شده با جو دو سر پرک، شیر گیاهی، سیب رنده شده، زنجبیل و دارچین و مقداری مغز و دانههای دلخواه شروع کنید.
- ناهار: مقداری غلات کامل را با سبزیجات ریشهدار، حبوبات و یک طرف سبزیجات سبز ترکیب کنید تا یک کاسه غذای کامل و مغذی درست کنید.
- شام: یک سوپ گرم با سبزیجات و حبوبات یا غلات یا بخار پز تهیه کنید یا ماهی دلخواهتان را در کنار سبزیجات بپزید.