آش ترخینه لرستان برای 4 نفر

آش ترخینه یکی از غذا های لذیذ و خوشمزه استان های غربی کشور به خصوص لرستان است. با شروع فصل سرما و بارش برف و باران مردم لرستان کم کم شروع به پخت این آش لذیذ می‌کنند، آش ترخینه سیستم ایمنی بدن را قوی کرده و از سرماخوردگی جلوگیری می‌کند این غذا در دیگر استان ها نیز پخته می‌شود اما اصلیت آن به استان زیبای لرستان باز میگردد. زنان لرستانی در فصل بهار و تابستان شروع به درست کردن ترخینه برای دو فصل سرد پاییز و زمستان میکنند. ما در ادامه دستور پخت این غذا برای 4 نفر را به شما آموزش می‌دهیم.

آش ترخینه

مواد لازم:

لوبیا چیتی نصف لیوان
عدس نصف لیوان
نخود ¼ لیوان
ترخینه دوغ 3 عدد
سبزی آش نیم کیلو
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدارلازم
نعناع داغ سیر داغ و پیاز داغ به مقدارلازم

طرز تهیه آش ترخینه:

1- ابتدا ترخینه را در آب سرد به مدت 3 ساعت خیس کنید. حبوبات را از شب قبل خیس کنید و روز بعد بپزید.
2- بعد از نیم پز شدن حبوبات ترخینه خیس خورده را اضافه کنید و بعد از پخت کامل عدس و سبزی آش را اضافه کنید.
3- داخل یک ماهیتابه به طور جداگانه پیاز داغ کنید بعد از طلایی شدن پیاز به آن فلفل و ادویه و زردچوبه را اضافه کنید.
4- اجازه دهید آش با شعله ملایم جا بیفتد.
5- بعد از جا افتادن آش آن را داخل قابلامه مورد نظر ریخته و با نعناع داغ ، سیرداغ و پیازداغ تزیین کنید.

خواص آش ترخینه

دیدگاهتان را بنویسید