راهنمای جامع خرید خردکن
شما باید چندین بار در روز غذا بخورید که میتواند به این معنی باشد که شما چندین بار در روز نیاز به آماده سازی مواد اولیه غذاها دارید. با توجه به این که گاهی باید برای چندین نفر غذا آماده کنید و این فرآیند هر روز باید طی شود، منطقی است که بسیاری از مردم به دنبال راهی سادهتر هستند، میانبری برای خرد کردن مواد اولیه آشپزی که باعث صرفه جویی در زمان و هزینه میشود و نیازی به تفکر یا دقت زیادی ندارد.
انواع خردکن
انواع مختلفی از خردکن متناسب با نیاز و بودجه شما در بازار وجود دارد. همه آنها در دو دسته کلی قرار میگیرند:
خردکن دستی
دستگاههای دستی، به جای برق توسط شما نیروی شما کار میکنند. آنها معمولاً مقرون به صرفهتر از مدلهای برقی هستند و نیازی به اتصال به برق ندارند. این مدلها اغلب از نیروی دست استفاده میکنند که کاربر را ملزم میکند تا اهرم بالایی خردکن را فشار داده یا به آن ضربه بزند تا فنر با استفاده از نیروی وارده، تیغهها را فشار دهد و به حرکت در بیاورد.
سایر مدلهای دستی از مکانیزمهای چرخشی، پرس اهرمی یا سیم کشی مشابه ماشین چمنزنی استفاده میکنند. ابتداییترین مدلها به سادگی یک حلقه فلزی دندانه دار با یک دسته متصل هستند. در نهایت مدلی را انتخاب کنید که از نظر ارگونومی برای شما راحتتر باشد.
خردکن برقی
خردکنهای غذای برقی مانند یک غذاساز عمل میکنند، اما از نظر اندازه بسیار کوچکتر و در عملکردشان تخصصی تر هستند. این مدلها از برق برای چرخاندن تیغه مرکزی و خردکردن غذا استفاده میکنند. تنها کاری که باید انجام دهید فشار دادن یک دکمه است. چاپگرهای برقی گرانتر از چاپگرهای دستی هستند و قیمت آنها بسته به برند و مدل متفاوت است.
کاربردهای خردکن دستی
آشپزهای خانگی عموما سراغ خردکنهای دستی میروند که به آماده سازی سبزیجات سرعت ببخشند، به چاقو نیاز نداشته باشند و دقیق باشند. اگر در آشپزی تازه کار هستید، با چاقو راحت نیستید، مهارت کمی دارید، یا میخواهید با بچههایتان آشپزی کنید، این ابزارها میتوانند مانند یک مسیر سریع برای آماده سازی باشند.
به نظر میرسد کاربران شبکه اجتماعی “تیک تاک” عاشق خردکنهای دستی برای تهیه غذا و سالاد هستند. دلیل آن هم این است که این ابزارها به شما اجازه میدهند مقدار زیادی از سبزیجات مختلف را به طور همزمان و سریع خرد کنید و آنها را مستقیماً در یک ظرف بریزید. یا میتوانید سس سالاد را در کف کاسه بریزید و یک سالاد مکعبی و قالبی آماده کنید.
استفاده از دستگاههای دستی شاید بسیار وسوسه کننده به نظر برسد اما محدودیت هایی نیز دارد، به عنوان مثال افرادی که محدودیت حرکتی یا محلولیت دارند نمیتوانند به راحتی از این ابزار استفاده کنند. همچنین برخی از این دستگاهها به نیروی فشار زیادی نیاز دارند که ممکن است برای برخی افراد آسیبزا باشد. در مجموع به نظر میرسد که مدلهای دستی خستهکننده و گرانقیمت هستند و برخی از افراد کارکردن با آنها را دشوار یا غیرممکن میدانند و عموم افراد استفاده از خردکنهای برقی کوچک را به مدلهای دستی ترجیح میدهند.
چرا ما مدلهای دستی را پیشنهاد نمیکنیم؟
- خردکنهای دستی از استحکام کافی برخوردار نیستند.
احتمالا شما هم صحنههایی از ترک خوردن یا شکستن مخزن دستگاه، شکستن تیغهها و … را دیدهاید.
- این ابزارها در واقع شما را از دردسر استفاده از چاقو نجات نمیدهند.
قبل از خرد کردن مواد در خردکن دستی، بیشتر مواد غذایی نیاز به کوچک شدن دارند تا بتوانید آنها را روی تیغه قرار دهید. البته در صورتی که میخواهید فقط گوجه گیلاسی و سبزیجات کوچک را خرد کنید یا سبزیجات از پیش خرد شده بخرید، این ابزار به کار میآید.
- استفاده از آنها سخت است.
اگر سعی کنید به آرامی یک خردکن دستی را فشار دهید، احتمالاً از سبزیجات نیمه خرد شده و عمدتاً به هم چسبیده ناامید خواهید شد. برای خرد کردن کامل سبزیجات با این دستگاهها باید از نیروی قابل توجهی استفاده کنید.
- بسیاری از مدلهای دستی فقط یک تیغه دارند
این موضوع وقتی که تیغه اصلی کند یا شکسته میشود بیشتر به چشم میآید، زیرا در نتیجه یک خرابی جزئی کل دستگاه بیفایده میشود، هزینهای که بابت آن پرداخت کردهاید هدر میرود. در مقابل، اگر از چاقو برای خرد کردن استفاده کنید، به راحتی میتوانید چاقوهایتان را تیز کنید و یا اگر خردکن برقی دارید در صورت خراب شدن تیغه، میتوانید قطعه یدک را خریداری کنید.
- تمیز کردن آنها سخت است و در ماشین ظرفشویی به خوبی شسته نمیشوند.
اگرچه برخی از مدلها ادعا میکنند که قابل شستشو در ماشین ظرفشویی هستند، بررسیها نشان داده که گاها قطعات پلاستیکی آنها تغییر شکل داده و تیغههای شبکهای به خوبی شسته نشدهاند. اگر تمایل به شستن با دست نیز دارید، لازم است از شانهها و برسهای پلاستیکی کوچک برای پاک کردن کثیفیها از شبکهها و تیغههای دستگاه استفاده کنید و تمیز کردن کامل تمام بخشهای این خردکنها سخت است.
- آنها با ضمائم اضافی بیکیفیت ارائه میشوند که عملکرد خوبی هم ندارند.
چه جایگزینی برای خردکنهای دستی وجود دارد؟
اگر با چاقوهای قدیمی، کسل کننده، بیکیفیت یا تختههای برش بیکیفیت که خیلی کوچک هستند آشپزی میکنید، جای تعجبی ندارد اگر جذب خردکنهای دستی شوید. اگر میخواهید در خانه آشپزی کنید، حتماً به چند چاقوی خوب و یک تخته برش محکم و جادار نیاز دارید (و حتی اگر میخواهید از دستگاه دستی استفاده کنید، باز هم به این موارد نیاز دارید). اما اگر زیاد آشپزی میکنید و سرعت در آشپزی برای شما مهم است حتما یک خردکن برقی بخرید.
خردکن برقی
خردکنهای برقی دقیقاً همانطور که از نامشان پیدا است به نحوی طراحی شدهاند تا اگر غذایی مانند کوکو، کتلت، سوپ، کشک بادمجان، آش، سالسا یا چاتنی درست میکنید که نیاز به خرد کردن زیاد دارد، سریعاً از این دستگاه استفاده کنید تا وقت آزاد بیشتری داشته باشید. خردکنها برای قطعه قطعه کردن موادی مانند آجیل، سبزیجات و گوشت پخته که سخت خرد میشوند نیز مفید هستند.
دستگاه خردکن، چه برقی و چه دستی میتواند زمان آماده سازی غذا را کاهش دهد و به شما کمک کند زودتر به مرحله سرو غذا برسید. از مدلهای دستی تیغه دار تا مدلهای برقی فانتزی انواع متفاوتی از این دستگاه در بازار موجود است.
استفاده از خردکن
از آنجایی که خردکنها کوچک هستند، اغلب باید قبل از خردکردن، اندازه سبزیجات را بر اساس حجم مخزن کوچک کنید. سبزیجات بزرگتر مانند پیاز برای بهترین نتیجه قبل از خرد کردن باید به چهار قسمت تقسیم شوند.
خردکنها در مدلها و اندازههای مختلفی وجود دارند، اما همه آنها عملکرد مشابهی دارند و به مدلهای مختلفی، درشت یا ریز، بسته به نوع عملکردشان مواد غذایی را خرد میکنند. برای درشتتر خرد کردن مواد غذایی مانند مواد خورشها، تنها به چند دقیقه نیاز دارید تا مواد را خرد کنید. اگر میخواهید مواد غذایی را ریز خرد کنید، به زمان بیشتری نیاز دارید.
خردکنها را میتوان هر زمان که دستور پخت غذا نیاز به مواد خرد شده، مکعبی یا ریز شده داشت، استفاده کرد. با این حال، همیشه باید ابتدا دفترچه راهنما را بخوانید تا از قرار دادن مواد غذایی که خرد کردن آنها به وسیله دستگاه شما توصیه نمی شود، خودداری کنید، به عنوان مثال مواد غذایی خیلی سفت میتوانند به تیغههای خردکن شما آسیب بزنند یا خم شوند.
کاربردهای رایج برای خردکن برقی
- خرد کردن پیاز، کرفس، سیر و هویج برای سوپ، خورش و سایر غذاها
- خرد کردن سبزیجات تازه برای انواع سس و دیپ
- خرد کردن سبزیجات برای سالاد
- درست کردن سالسا، چاشنی و سس
- خرد کردن آجیل برای پخت با غذا و شیرینی یا تزئین
- درست کردن پودر سوخاری یا کراکر
نظافت و نگهداری
مهمترین کار برای اطمینان از نگهداری درست از دستگاه این است که در کتابچه راهنمای خردکن، نحوه عملکرد و کار با دستگاه برای انواع موادغذایی را بخوانید و دستورالعملهای مربوط با نگهداری درست از دستگاه را دنبال کنید. تمیز کردن خردکنهای برقی بلافاصله پس از استفاده راحتتر است و اکثر آنها حداقل تا حدی قابل شستشو در ماشین ظرفشویی هستند. قبل از قرار دادن قطعات در ماشین ظرفشویی، از ضد زنگ بودن آنها مطمئن شوید و هیچگاه قسمت موتور را مستقیما زیر آب نگیرید.
چگونه خردکن برقی مناسب خود را انتخاب کنیم
خردکن برقی یک ابزار کمکی عالی برای هر آشپزخانهای است که خرد کردن طیف وسیعی از مواد غذایی را آسان میکند و آماده سازی غذا را سرعت میبخشد. این دستگاه برای خرد کردن سبزیجات، گوشت، صیفیجات، آجیل و سایر مواد خوراکی ایده آل است و فرآیند پخت و پز را بسیار ساده میکند. خردکنهای برقی دارای ویژگیهایی هستند که به شما در انجام کارهای مختلف کمک میکنند. در ادامه، نحوه استفاده از این دستگاه در آشپزخانه و چگونگی پیدا کردن خردکن برقی مناسب با توجه به نیازهای متفاوت افراد را پوشش خواهیم داد.
خردکن برقی چه استفادههایی دارد؟
خردکن برقی یک دستگاه چند منظوره است، اما وظیفه اصلی آن خرد کردن سریع و پیوسته مواد است. این دستگاه میتواند مواد خشک مانند نان، میوهها، انواع پنیر و کلوچهها یا مواد تازه مانند سبزیجات پخته و خام، گوشت، میوه و سبزی را خرد کند. این دستگاه به لطف تیغههای قدرتمندی که دارد حتی میتواند به تهیه کره بادام یا کره بادام زمینی نیز کمک کند.
در صورت وجود لوازم جانبی مناسب، این ابزار آشپزخانه همچنین به شما اجازه میدهد تا مایعات را نیز با هم مخلوط کنید تا امولسیون شوند. با این کار میتوانید انواع سسها و سسهایی مانند پستو ریحان، غذای کودک و سس مایونز خانگی تهیه کنید. به عنوان مثال، میتوانید قارچهای خشک شده را با هم مخلوط کنید تا پودر ریز یکدستی برای مخلوط کردن با انواع غذاها به دست آورید و … . همچنین میتوانید با مخلوط کردن نخود، هویج، اسفناج و سیب زمینی، غذاهای گیاهی مانند کوفته و انواع کوکوهای گیاهی را تهیه کنید.
نحوه استفاده از خردکن برقی
استفاده از خردکن برقی بسیار ساده است. کافی است مواد را در مخزن یا کاسه آن بریزید، درب آن را ببندید و دستگاه را روشن کنید. شما به طور معمول میتوانید از دو سرعت مختلف استفاده کنید تا به بافت و قوام متناسب با چیزی که نیاز دارید، برسید. خرد کردن مواد فقط چند لحظه طول میکشد، این دستگاه در زمان با ارزش شما در آشپزخانه صرفه جویی میکند. مدلهای چند سرعته به شما امکان میدهند تا دستگاه را با روی سرعت کمتری برای امولسیون کردن تنظیم کنید، این روش برای تهیه سس مایونز یا سایر سسها عالی است.
هنگامی که کارتان با خردکن تمام شد، همیشه دستگاه را خاموش کرده و از برق بکشید تا بتوانید با خیال راحت تیغهها و کاسه را از موتور جدا کنید. سپس کاسه و تیغهها را با دست و با استفاده از صابون ظرفشویی و یک اسفنج نرم بشویید.
برای انتخاب خردکنی که برای شما مناسب باشد چه نکاتی را باید در نظر بگیرید؟
قبل از خرید خردکن به نکاتی که در ادامه مقاله نوشته شده دقت کنید.
قدرت موتور
یک دستگاه مناسب باید قدرت موتور بالایی داشته باشد تا در هنگام خرد کردن مواد غذایی موتورش داغ نکند. برای اکثر مواد غذایی میتوان از دستگاههایی با موتورهای 300 تا 1000 وات استفاده کرد. مدلهای کم قدرت برای مواد تازه و نرم مناسب هستند، در حالی که مدلهای قویتر برای مواد سخت و خشک که به تلاش بیشتری نیاز دارند ایده آل هستند.
تیغه ها
یک خردکن باید دارای تیغههای قوی و تیز باشد تا اطمینان حاصل شود که میتواند به طور موثر و مطمئن مواد را خرد کند. بهترین مدلها دارای تیغههای ساخته شده از فولاد ضد زنگ هستند که متریالی مقاوم، بادوام و بهداشتی است، از انتقال آلودگی جلوگیری کرده و پس از شستسشو زنگ نمیزند.
سرعت چرخش تیغهها
دقت کنید تا ترجیحا دستگاه چند سرعته باشد تا بتوانید سرعت آن را برای دستور العملهای مختلف تنظیم کنید .
کیفیت متریال مخزن خردکن
ترجیحاً مدلهایی با کاسه شیشهای ضد خش انتخاب کنید.
منبع: https://www.nytimes.com/wirecutter/reviews/best-manual-vegetable-choppers/
https://www.haier-europe.com/en_GB/blog/how-to-choose-the-right-electric-chopper-for-you/
1 Comment
سپاس. مطلب بسیار مفید بود.